Espagueti amb salsa siciliana

Espagueti amb salsa siciliana

La salsa siciliana és una salsa elaborada amb una salsa de tomàquet com a base i amb puré d’anxoves i una picada d’olives, que habitualment conté bitxo. El picant i les anxoves, fan d’aquest plat italià, un entrant molt particular i amb molta personalitat. És d’aquells plats que t’encanten o els odies. No cal dir que podeu suavitzar la salsa reduint la quantiat d’anxoves i evitant el picant, que també resulta molt bona.

Espaguetis amb salsa siciliana

Abans de continuar, us recomanen la lectura de la recepta Salsa siliciana, que publiquem a part, ja que serà reutilizada per elaborar altres receptes. La resta serà bufar i fer ampolles, que diuen. Les quantitats d’aquesta recepta corresponen a 4 persones. Som-hi!

INGREDIENTS

400 g d’espaguetis

salsa siciliana

formatge de Parma

2 fulles de llorer

oli d’oliva

unes fulles d’alfàbrega

sal

VARIANTS:

– Podeu fer servir altres tipus de pasta

TEMPS D’ELABORACIÓ: 20 minuts

ELABORACIÓ

ELABORACIÓ_1

1.

Pirmer heu de preparar la salsa siliciana.

ELABORACIÓ_2

2.

Podeu fer click en aquest enllaç per veure com s’elabora la Salsa siciliana.

ELABORACIÓ_3

3.

Un cop feta la salsa, poseu a escalfar abundant aigua amb sal i dues fulles de llorer.

ELABORACIÓ_4

4.

Quan arrenqui el bull, tireu-hi els espaguetis.

ELABORACIÓ_5

5.

Deixeu-los coure el temps que indiqui el fabricant.

ELABORACIÓ_6

6.

Amb la pasta cuita i escorreguda, escalfeu ràpidament la salsa.

ELABORACIÓ_7

7.

Afegiu la pasta a la salsa.

ELABORACIÓ_8

8.

Remeneu d’abaix cap a dalt, amb compte de no malmetre la pasta en excés.

ELABORACIÓ_9

9.

Ajudeu-vos de dos utensilis. Mentre barregeu la salsa, mantingueu el foc encés.

ELABORACIÓ_10

10.

I de seguida, serviu-ho al plat.

ELABORACIÓ_11

11.

No cal dir que es recomana servir la pasta amb una mica de formatge de Parma.

ELABORACIÓ_12

12.

Tireu el formatge per sobre, un últim raig d’oli d’oliva en cru i ho decoreu amb una fulla d’alfàbrega. I a gaudir!

ELABORACIÓ_13

13.

Bon profit!

Font: catalunyacuina.com

Leave your comment
Comment
Name
Email