Saltat d'espinacs

Saltat d’espinacs

Ingredients

  • 200 g de quinoa
  • 200 g de cigrons cuits
  • 1 culleradeta de te verd
  • 1 ceba vermella
  • 1/2 carbassó
  • un manat d’espinacs
  • 150 g de cirerols
  • 150 g de carbassa
  • 6 tomàquets
  • 8 xiitakes
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 culleradeta de cinc espècies xineses
  • 3 cardamoms verds
  • 1 culleradeta de romaní
  • el suc i la pela de 1/2 llima
  • julivert fresc picat
  • sal
  • pebre negre
  • oli d’oliva verge extra

Preparació

  1. Renteu diverses vegades la quinoa per treure-li la substància que envolta el gra de manera natural, i que pot amargar el plat.
  2. Amb una mesura i mitja del volum de la quinoa en aigua, feu una infusió amb el te verd i coleu-la.
  3. Poseu a coure el te i, quan bulli, tireu-hi la quinoa i una mica de sal. Quan torni a bullir, abaixeu el foc i deixeu-ho coure 10 min. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar una estona.
  4. Escalfeu el forn a 150 ºC.
  5. Talleu la carbassa a quadrats de la mateixa mida que els cirerols.
  6. Col·loqueu la carbassa i els tomàquets en una safata del forn i ruixeu-los amb oli d’oliva, salpebreu-los, afegiu-hi el romaní i coeu-ho a baixa temperatura, fins que estiguin tous (1 h-1 h 30 min).
  7. Renteu les fulles d’espinacs, traient-los les tiges gruixudes i separant les fulles grosses de les petites.
  8. Talleu a la juliana la ceba vermella i el carbassó, i lamineu els bolets. Poseu-los en un wok amb una cullerada d’oli d’oliva i una d’aigua. Aneu-los saltant per ordre de cocció: primer la ceba, totes les espècies, les llavors del cardamom i la pela de llima, fins que la ceba estigui cuita però grenyal.
  9. Afegiu-hi i salteu vivament el carbassó, els bolets laminats, les fulles grosses d’espinacs i els cigrons cuits. Fora del foc, afegiu-hi les fulles petites d’espinacs, perquè amb prou feines es coguin. Poseu-hi el suc de llima i col·loqueu-hi els trossos de carbassa i els tomàquets cuits.

MUNTATGE

  1. Col·loqueu la quinoa al fons del plat.
  2. Feu-hi un forat al centre i col·loqueu-hi el saltat, la carbassa i els tomàquets cuits, i acabeu-ho amb julivert fresc picat.
     

Font:  cuina.cat

 

Leave your comment
Comment
Name
Email